Facebook PixelCode

Що таке справжній квас, і як його відрізнити від «квасового напою»?

Спекотного літнього дня так приємно освіжитися стаканом прохолодного квасу. Тож попит на цей традиційний український напій в найтеплішу пору року неухильно зростає.
Що таке справжній квас, і як його відрізнити від «квасового напою»?

Спекотного літнього дня так приємно освіжитися стаканом прохолодного квасу. Тож попит на цей традиційний український напій в найтеплішу пору року неухильно зростає. Адже квас не тільки тамує спрагу, але й бадьорить та освіжає, має багато корисних властивостей.

Справжній квас багатий вітамінами В1 і В2, Д, РР та молочною кислотою. Багато у квасі і калію. З давніх часів квас використовували навіть як жарознижуючий і протизапальний засіб. Ним лікували лихоманку, хвороби шлунку і органів дихання. Подейкують, що квас навіть допомагає успішно боротися із зайвими кілограмами.

Все це стосується тільки продукту натурального бродіння, яким, до прикладу, є квас «Домашній» від «Опілля». Згідно державного стандарту квас - це безалкогольний напій, виготовлений незавершеним молочнокислим і супутнім йому спиртовим бродінням, вироблений з використанням зернової сировини. Головним у цьому процесі є слова «натуральне бродіння», які знайдете на кожній етикетці квасу від «Опілля».

Однак у продажу можна зустріти й інші безалкогольні напої, на споживчому маркуванні яких читаємо назву «КВАС» нанесену великими літерами, хоча якщо оглянути етикетку пильніше, то нижче, а інколи аж на зворотному боці пляшки, вже дрібним шрифтом, значиться «напій безалкогольний на ароматизаторах». Як правило, для його виготовлення використовують ароматичну композицію «Квас», тож за зовнішніми ознаками: кольором, запахом та смаком, отриманий продукт цілком схожий на уславлений напій, а за «внутрішньою сутністю»: це неприродна бовтанка.

«Домашній» від «Опілля» це правильний і справжній квас. На ньому немає напису «газований» тому, що бульбашки в ньому з'являються в процесі бродіння, а не через додаткове збагачення напою вуглекислотою. Немає тут і різних ароматизаторів, барвників, консервантів та замінників цукру, бо все це псує справжній квас і може зробити його не те, що некорисним, але і шкідливим.

Квас від «Опілля» продукт корисний, проте слід пам’ятати з якими продуктами квас взагалі не можна поєднувати. Не можна запивати квасом солодощі, оскільки квасні дріжджі у поєднанні з цукром можуть викликати зайве бродіння у організмі.

А загалом квас - це напій сили і здоров’я. Саме таким його пропонує своїм споживачам пивоварня «Опілля», що опирається на принцип виробництва натурального і якісного.

Назад до блогу
Що таке справжній квас, і як його відрізнити від «квасового напою»?

Інші статті

05.03.2024
«Опілля» допомогло провести І Національні судові змагання з трудового права
6 команд молодих юристів із різних регіонів України змагались у Тернополі 3 березня в завершальному раунді І Національних судових змагань із трудового права. Захід підтримала компанія «
26.02.2024
«Опілля» взяло участь у найбільшій світовій виставці Gulfood-2024
За майже 30 років Gulfood стала передовим місцем зустрічі представників світової харчової промисловості. Тут більше 5,5 тисяч учасників із понад 120 країн експонують свою продукцію, обладнан...
23.02.2024
ФК «Опілля» здобув найвищий результат в історії команди і вже прагне його покращити
Створений під егідою пивоварні «Опілля» однойменний футбольний клуб виборов срібло Тернопільської районної Першої футзальної ліги. Це найвищ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я