Facebook PixelCode

«Опілля» підтримало захисників України на прощі у Зарваниці

22-23 вересня у Марійському духовному центрі на Тернопільщині відбулася Всеукраїнська проща військовослужбовців до Зарваниці.
«Опілля» підтримало захисників України на прощі у Зарваниці

Військове паломництво до Зарваниці відбувається вже вдесяте. Особливим змістом воно наповнилося з початком війни на Сході країни. Тоді прощі до Марійського духовного центру стали місцем духовного відновлення і внутрішнього порозуміння для учасників АТО та їх родин, вшанування загиблих Героїв. Щороку проща до традиційного формату проведення має своє духовне наповнення, яке визначається цитатою Святого письма і змістом паломницьких заходів. Цьогоріч воїни зі всієї України молилися під гаслом «Дякую Богу, якому служу!».

Для участі у паломницьких заходах з’їхалися військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, поранені, котрі перебувають на реабілітації, учасники бойових дій у зоні ОСС, члени їх родин, представники добровольчих батальйонів, родини загиблих.

Під час прощі в молитві просили Божого захисту для бійців та миру для України.

Всеукраїнське військове паломництво до чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері у 2009 році започаткували на зразок Міжнародного військового паломництва, яке з 1956 року проходить у місті Люрд (Франція). На той час українська військова делегація вже понад десять разів брала участь у заходах в Люрді, куди щорічно приїжджають більше 20 тис. військовослужбовців з 25 країн світу, – розповів голова ОДА Степан Барна. - Сьогодні ми маємо унікальне місце тут, у Зарваниці, де є свій Український Єрусалим, і свій маленький «люрд» для військових.

Пивоварня «Опілля» підтримала прочан справжнім Тернопільським квасом. На прощу було передано 13 піддонів смачного напою, ще загалом майже 8500 літрових пляшок.

«Останні три роки ця проща є особливо актуальною. Наша армія потребує не лише відновлення своєї обороноздатності та боєздатності, а й моральної, психологічної підготовки і Божої підтримки, щоб і надалі відстоювати територіальну цілісність нашої держави в агресії з боку Росії. Тому й «Опілля» взяло участь у підготовці прощі і надало для прочан підтримку зі свого боку. Цього року ми приготували для них смачний натуральний квас. Це наш невеликий внесок у створення комфортних умов для цих мужніх людей, їхніх рідних і близьких» - сказав директор з маркетингу “Опілля” Володимир Гомівка.
Назад до блогу
«Опілля» підтримало захисників України на прощі у Зарваниці

Інші статті

05.03.2024
«Опілля» допомогло провести І Національні судові змагання з трудового права
6 команд молодих юристів із різних регіонів України змагались у Тернополі 3 березня в завершальному раунді І Національних судових змагань із трудового права. Захід підтримала компанія «
26.02.2024
«Опілля» взяло участь у найбільшій світовій виставці Gulfood-2024
За майже 30 років Gulfood стала передовим місцем зустрічі представників світової харчової промисловості. Тут більше 5,5 тисяч учасників із понад 120 країн експонують свою продукцію, обладнан...
23.02.2024
ФК «Опілля» здобув найвищий результат в історії команди і вже прагне його покращити
Створений під егідою пивоварні «Опілля» однойменний футбольний клуб виборов срібло Тернопільської районної Першої футзальної ліги. Це найвищ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я