Facebook PixelCode

«Опілля» підтримало проведення унікального фестивалю «Богданова каплиця»

На Кременеччині відбувся перший духовно-історичний фестиваль «Богданова криниця».
«Опілля» підтримало проведення унікального фестивалю «Богданова каплиця»

На Кременеччині відбувся перший духовно-історичний фестиваль «Богданова криниця». Дійство зібрало жителів та гостей Тернопільщини у селі Підлісці. Протягом трьох днів відвідувачі фестивалю мали змогу долучитися до низки заходів.

Організували дійство настоятель місцевої церкви Преображення Господнього отець Юрій Мазурчук і директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук. Як розповів Андрій Володимирович, у святковій програмі намагалися поєднати заходи, котрі зацікавлять як старших людей, так і молоду аудиторію.

Фестиваль розпочали із заупокійної молитви за душі козаків за участю трьох владик. Згодом відбулося відкриття пам’ятної дошки з нагоди 370-й річниці спорудження каплиці Богдана Хмельницького. Відтак місцеві мешканці відтворили легенду, яка розповідає історію виникнення каплички. Існує переказ, що гетьман молився там перед битвою під Берестечком.

Згодом охочі долучалися до лекторію та дискусій на історичні, зокрема краєзнавчі теми, куштували кременецький вишневий борщ, приготований Андрієм Левчуком, дивилися документальний фільм про давню капличку. Відвідувачі також могли доєднатися до змагання з армспорту, навчитися боротися на руках, дослухаючись до порад чемпіонів, подивитися концерт, фаєр-шоу чи козацьку історичну реконструкцію.

Надана «Опіллям» продукція, а саме мінеральна вода та квас, була дуже доречна в цю спекотну погоду для учасників та гостей фестивалю.

«Дякуємо пивоварні «Опілля» за сприяння в проведенні першого духовно-історичного фестивалю «Богданова каплиця». Віримо, що це не останній наш спільний досвід в організації масштабних культурних заходів на теренах Тернопільщини», — відзначив Андрій Левчук.
Назад до блогу
«Опілля» підтримало проведення унікального фестивалю «Богданова каплиця»

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я