Facebook PixelCode

Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

«Щиро дякую торговій марці «Опілля», яка незмінно мені допомагає і директору з маркетингу корпорації Володимиру Гомівці»
Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

17-20 травня у Луцьку відбувся 29-тий чемпіонат Світу з пауерліфтингу у відповідності до правил ВПА. Участь у змаганнях взяли 476 атлетів із 22 країн світу. Спортсмен із Тернополя Євген Филима гідно представив нашу область на чемпіонаті і показав блискучі результати. Серед такої кількості сильних суперників він посів почесне друге місце і отримав титул віце-чемпіона світу в жимі штанги лежачи у своїй ваговій категорії до 100 кілограмів (вікова категорія Оpen), а також став третім в абсолютному заліку.

- Євгене, для вас це очікувано?
- Ми ставили перед собою найвищі задачі, але й цим результатом я задоволений. Посісти третє місце в абсолютному заліку у відкритій віковій категорії (Open) – це прекрасне досягнення і досить почесно. Відносно попередніх змагань, вдалося збільшити власний показник на 10 кілограмів. В останній третій спробі була подолана вага 182,5 кг. Ця спроба дала можливість посісти призове місце та ввійти в абсолютний залік. Хоча суперники були приблизно одного рівня підготовки, боротьба була напруженою. У чемпіонаті взяли участь як європейські країни, так і навіть такі екзотичні країни світу, як Уганда. Великі делегації представили Польща, Туреччина, Вірменія.

- Що найбільше вразило чи запам’яталося під час змагань?
- Мене вразила наполегливість спортсменів з Вірменії, те, як вони один одного підтримують. Там само і делегація зі США, яка подолала тисячі кілометрів, щоб потрапити на чемпіонат. Сподобалось те, наскільки вони дружні, яка була атмосфера в залі – підбадьорюючі вигуки, оплески. Таку підтримку і товариськість хотілося б запозичити для нас, українських спортсменів, між якими більше відчувається суперництво.

- По завершенню змагань тренуєтесь так саме посилено?
- Тренування тривають, але вже не в такому темпі, як раніше. Позаду – півроку виснажливої підготовки, тож я вирішив взяти невеликий тайм-аут, на деякий час перейти на інші види тренувань і відновити сили.
Хочу подякувати своєму тренеру, майстру спорту міжнародного класу Сергієві Верещаку, завдяки якому я зміг отримати такі результати, його внесок у мої досягнення – неоціненний. А також щира подяка торговій марці «Опілля», яка незмінно мені допомагає, і, сподіваюсь, наша співпраця триватиме надалі, зокрема вдячний Володимиру Гомівці.

Лілія Лобур

Джерело tenews.org.ua

Назад до блогу
Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

Інші статті

08.07.2024
Охолодитись справжнім напоєм із яблучним смаком: «Опілля» зварило новий квас
Лише три місяці тому тернопільські броварі потішили появою квасу «Білий», а симпатія покупців до нього вже надихнула на створення ще одного безалкогольного напою. На основі «Білого» броварі ...
18.06.2024
Квас «Опілля»: в новий сезон – у новому форматі
Сезон-2024 – це сезон новинок «Опілля». Услід за пивом тернопільська броварня у новий банковий формат почала розливати цього року й квас. ...
Здати кров і отримати корисний бонус: «Опілля» підтримало «Тиждень донорства»
До 14 червня включно у Тернополі можна здати кров для поранених українських військових і цивільних та отримати не тільки моральне задоволення від доброї справи, а й приємний приз від партнер...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я