Facebook PixelCode

Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

«Щиро дякую торговій марці «Опілля», яка незмінно мені допомагає і директору з маркетингу корпорації Володимиру Гомівці»
Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

17-20 травня у Луцьку відбувся 29-тий чемпіонат Світу з пауерліфтингу у відповідності до правил ВПА. Участь у змаганнях взяли 476 атлетів із 22 країн світу. Спортсмен із Тернополя Євген Филима гідно представив нашу область на чемпіонаті і показав блискучі результати. Серед такої кількості сильних суперників він посів почесне друге місце і отримав титул віце-чемпіона світу в жимі штанги лежачи у своїй ваговій категорії до 100 кілограмів (вікова категорія Оpen), а також став третім в абсолютному заліку.

- Євгене, для вас це очікувано?
- Ми ставили перед собою найвищі задачі, але й цим результатом я задоволений. Посісти третє місце в абсолютному заліку у відкритій віковій категорії (Open) – це прекрасне досягнення і досить почесно. Відносно попередніх змагань, вдалося збільшити власний показник на 10 кілограмів. В останній третій спробі була подолана вага 182,5 кг. Ця спроба дала можливість посісти призове місце та ввійти в абсолютний залік. Хоча суперники були приблизно одного рівня підготовки, боротьба була напруженою. У чемпіонаті взяли участь як європейські країни, так і навіть такі екзотичні країни світу, як Уганда. Великі делегації представили Польща, Туреччина, Вірменія.

- Що найбільше вразило чи запам’яталося під час змагань?
- Мене вразила наполегливість спортсменів з Вірменії, те, як вони один одного підтримують. Там само і делегація зі США, яка подолала тисячі кілометрів, щоб потрапити на чемпіонат. Сподобалось те, наскільки вони дружні, яка була атмосфера в залі – підбадьорюючі вигуки, оплески. Таку підтримку і товариськість хотілося б запозичити для нас, українських спортсменів, між якими більше відчувається суперництво.

- По завершенню змагань тренуєтесь так саме посилено?
- Тренування тривають, але вже не в такому темпі, як раніше. Позаду – півроку виснажливої підготовки, тож я вирішив взяти невеликий тайм-аут, на деякий час перейти на інші види тренувань і відновити сили.
Хочу подякувати своєму тренеру, майстру спорту міжнародного класу Сергієві Верещаку, завдяки якому я зміг отримати такі результати, його внесок у мої досягнення – неоціненний. А також щира подяка торговій марці «Опілля», яка незмінно мені допомагає, і, сподіваюсь, наша співпраця триватиме надалі, зокрема вдячний Володимиру Гомівці.

Лілія Лобур

Джерело tenews.org.ua

Назад до блогу
Тернополянин Євген Филима - віце-чемпіон світу з пауерліфтингу

Інші статті

05.03.2024
«Опілля» допомогло провести І Національні судові змагання з трудового права
6 команд молодих юристів із різних регіонів України змагались у Тернополі 3 березня в завершальному раунді І Національних судових змагань із трудового права. Захід підтримала компанія «
26.02.2024
«Опілля» взяло участь у найбільшій світовій виставці Gulfood-2024
За майже 30 років Gulfood стала передовим місцем зустрічі представників світової харчової промисловості. Тут більше 5,5 тисяч учасників із понад 120 країн експонують свою продукцію, обладнан...
23.02.2024
ФК «Опілля» здобув найвищий результат в історії команди і вже прагне його покращити
Створений під егідою пивоварні «Опілля» однойменний футбольний клуб виборов срібло Тернопільської районної Першої футзальної ліги. Це найвищ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я