Facebook PixelCode

Благодійний аукціон на підтримку ЗСУ: став відомий внесок пивоварні «Опілля»

Значний внесок у 350 тисяч гривень на благодійному аукціоні для ЗСУ зробила «Пивоварня «Опілля», придбавши картину відомого українського художника Юрія Клапоуха «Тернопільська арта». Картина була серед 9-ти лотів благодійного аукціону в рамках концерту за участі Павла Дворського, Тоні Матвієнко, Дмитра Андрійця в Тернополі. Загалом на благодійному аукціоні в ході концерту «Ми – єдині, і Україна у нас – одна!» зібрали понад 1,5 мільйона гривень для 105-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.
Благодійний аукціон на підтримку ЗСУ: став відомий внесок пивоварні «Опілля»

Картину «Тернопільська арта» харківський художник Юрій Клапоух, який через війну переїхав на Тернопільщину, написав спеціально для благодійного аукціону в підтримку ЗСУ. Прототипом картини розміром 100 на 70 сантиметрів стало фото бойової роботи бійців 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, оприлюднене військовими влітку 2022 року.

«Коли побачив це фото, то відразу зрозумів: це - воно! Там неймовірна динаміка моменту і при цьому ідеальна композиція. Якби не було цього знімка і писав би з уяви, то як художник обрав би саме такий ракурс і композицію. Для написання картини «Тернопільська арта» з цього фото спеціально отримував дозвіл у 44-ї артбригади ЗСУ. Майже місяць працював акриловими та олійними фарбами, щоб світінням кольорів передати момент пострілу гармати», – каже художник Юрій Клапоух.

Втілений задум митця під час благодійного аукціону відразу відчув представник товариства «Пивоварня «Опілля», який від імені компанії і придбав картину «Тернопільська арта».

"Сприйняття на картині тієї напруги, яку сьогодні відчуває кожен захисник, безумовно передається кожному з нас. І кожен із нас на своєму місці намагається робити те, що в його силах, щоб допомогти нашим Збройним силам України вирішувати ті складні завдання, які вони зараз виконують", – пояснив благодійне придбання представник пивоварні «Опілля».
«Думаю, що насправді торгувались не за картину чи щось інше, а за те, хто може більше дати на Збройні сили України. І величезна дяка тим людям, які, відірвавши від душі, віддали ці лоти для аукціону», – відзначив за підсумками благодійних торгів начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Тернопільська арта» була першим із 9-ти лотів благодійного аукціону і, як виявилось, найдорожчим – за неї для українських військових виручили 350 тисяч гривень.

«Високу стартову ціну у 300 тисяч гривень переданої рік тому на благодійність «Тернопільської арти» я вперше почув вже на аукціоні. І був приємно вражений, як за картину завзято торгувались, а її вже новий власник підняв виручену для ЗСУ суму за цей лот до 350 тисяч гривень. Я дуже радий, що полотно «Тернопільська арта» потрапило в добрі руки», – каже художник Юрій Клапоух.

Загалом на благодійному аукціоні для 105-ї окремої бригади територіальної оборони вдалося зібрати понад 1,5 мільйона гривень, за які Тернопільська ОВА як організатор аукціону має намір придбати, зокрема, спецобладнання для засобів протиповітряної оборони.

Назад до блогу
Благодійний аукціон на підтримку ЗСУ: став відомий внесок пивоварні «Опілля»

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я