Facebook PixelCode

«Опілля» допомогло: Новий альбом Ірини Музики з Тернополя — «світла смуга» лаунжу під час карантину

Ніжний та чуттєвий альбом «Біле перо» у рамках власного сольного проекту випустила співачка Ірина Музика. Про те, що новий творчий здобуток наповнений високоякісною українською лаунж музикою можна здогадатися вже з його назви. Здається, сам Бог велів, щоб у час коронавірусної пандемії ці легкі та розслаблюючі сингли наповнювали позитивною енергією не надто радісне сьогодення.
«Опілля» допомогло: Новий альбом Ірини Музики з Тернополя — «світла смуга» лаунжу під час карантину
«Двічі ми з командою намагалися влаштувати публічну презентацію альбому, проте обидва рази заходи довелося скасовувати через посилення карантинних обмежень», — розповідає Ірина Музика.

Врешті-решт напередодні свята Миколая Чудотворця співачка особисто повідомила про появу «Білого пера» у соцмережі. За словами Ірини Музики, альбом з’явився доволі неочікувано. Тому, мабуть, і з представленням творчого здобутку вийшла певна «імпровізація».

Перший сингл «Білого пера» несподівано народився кілька років тому. Колега Оксана Пекун запросила Ірину Музику до участі в передачі «Фольк-music», запропонувавши їй виконати на столичній сцені народну пісню «Чи я пливла». Чоловік Іри, теж музикант Сергій Степанів, з яким вони разом творять мистецьке життя гурту «Фіра», взявся за аранжування, обробку твору. Переспів вдався дуже гарний, спокійний.

«Так тобі пасує це виконання», — зауважив дружині Сергій.

Відтак подружжя зняло кліп на пісню. Відеоробота вражала видовищністю, аж друзі та знайомі допитувалися, у якій країні музиканти відшукали таку красу. Насправді ж зйомки відбувалися у місцевому кар’єрі. Так саме твір «Чи я пливла» неочікувано поклав початок новому витку авторського проекту співачки під назвою IRYNА MÜZИKA.

Згодом ніжних, «повітряних» лаунжових пісень у репертуарі Ірини Музики примножувалося. Співачка раптом задумалася про альбом у цьому стилі. До його створення долучилася команда однодумців. Над аранжуванням, бек-вокалом і клавішними партіями чаклував Сергій Степанів. Музично наповнили «Біле перо» і Віталій Шостак (гітара), Костянтин Тараненко (гітара), Володимир Каськів (сопілка). Тексти написали Остап Барановський, Назар Видиш і Юрій Вітяк. Попри деяке хвилювання дебютувала у новому амплуа авторки слів до однієї з пісень і сама Ірина Музика.

Над «невагомим» дизайном обкладинки альбому працювали Володимир Триняк та Євгенія Шевченко. До слова, Женя — художниця, яка створює неймовірні принти на одязі, прикликала музу до цієї роботи, прослуховуючи саме пісню «Біле перо». Вона прагнула, щоби атмосфера альбому відчувалася вже тоді, коли тільки-но візьмеш його у руки — і їй це вдалося.

З тиражуванням «Білого пера» Ірині Музиці посприяла корпорація «Опілля». Співачка щиро вдячна давнім друзям за підтримку у реалізації творчих задумів. Утім сингли альбому доступні не тільки на дисках. Їх уже невдовзі можна буде прослухати на популярних музичних платформах.

А ось в успіхові «Білого пера» серед меломанів можна не сумніватися вже зараз. Музиканти не могли миритися з тривалим карантином і час від часу ділилися деякими синглами у мережі. Частина з них потрапила в ротацію на Radio Relax і вже здобула популярність.

«Дуже приємно, коли радіослухачі потім знаходять мої роботи в мережі, на YouTube каналі. У коментарях часто захоплюються душевністю та натхненністю українського лаунжу, зокрема сингли припадають до вподоби і російськомовним людям. Такі відгуки, віддача від аудиторії не можуть не тішити», — ділиться емоціями Ірина Музика.

До слова, «Біле перо» став другим дітищем авторського проекту співачки. Він, як і дебютний альбом — збірка колядок «Йде Різдво» — вмістив 12 композицій. Тож, очевидно, можемо сподіватися на зародження нової творчої традиції від співачки: взимку разом із друзями-музикантами тішити поціновувачів української музики новими пісенними збірками.

Мар’яна Бобрівець.

Фото з архіву Ірини Музики.

Назад до блогу
«Опілля» допомогло: Новий альбом Ірини Музики з Тернополя — «світла смуга» лаунжу під час карантину

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я