Facebook PixelCode

«Опілля» підтримало традиційний велопробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці до кордону Тернопільщини

“Слідами Галицької трансверсальної залізниці” проїхалися 34 учасники благодійного велопробігу.
«Опілля» підтримало традиційний велопробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці до кордону Тернопільщини

Старт у Хриплині під Івано-Франківськом і фініш в Нижневі на Дністрі на кордоні з Тернопільскою областю. “Слідами Галицької трансверсальної залізниці” проїхалися 34 учасники благодійного велопробігу. Чоловіки, жінки і навіть діти долали непростий маршрут задля того, щоб популяризувати здоровий спосіб життя, нагадати про важливість відновлення залізничного сполучення між Тернопільщиною та Івано-Франківщиною і підтримати воїнів 102-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Тернопільська пивоварня «Опілля» долучилася підтримкою до проведення велопробігу.

«Корпорація «Опілля» – соціально відповідальна компанія і з великим задоволенням підтримує такі заходи, оскільки вони дозволяють прищеплювати правильні цінності і шанувати нашу історію, особливо молодому поколінню. Разом із тим, в такий складний час для України, ЗСУ потребують нашої підтримки. Лиш спільно ми можемо перемогти окупантів. Цей велопробіг є позитивним і наближення Перемоги. Тому й «Опілля» підтримало і і надало підтримку зі свого боку. Для учасників ми приготували для них смачний натуральний квас «Опілля Домашній» – кажуть пивовари.

Маршрут велопробігу пролягав по бездоріжжю продовж старої австрійської залізниці Станиславів (Івано-Франківськ) – Гусятин. Колія, яку було зруйновано під час другої світової війни, сполучала Прикарпаття та Опілля і була важливим транспортно-інфраструктурним елементом в економічному житті України, адже з’єднувала центр та захід України із Європою. Фінішували велосипедисти між Івано-Франківською та Тернопільською областями до ріки Дністер в селі Нижнів. Довжина дистанції становила 34 кілометри.

Такий спортивно-просвітницький захід проводять вже п’ять років поспіль. Перший легкоатлетичний пробіг провели, згадує організатор велопробігу Дмитро Романишин, ще з Романом Вірастюком у травні 2019 року до Дня Європи.

“Хотіли привернути увагу до відновлення залізничного сполучення між Івано-Франківськом та Тернополем, звернути на це увагу влади”, – акцентує громадський діяч.

За словами організатор Дмитра Романишина, ще у 2021 році з нагоди 150-ї річниці заснування Галицької залізниці разом із Павлом Клімкіним та Василем Вишиванюком відкрили пам’ятний знак на Дністрі.

“Галицька Трансверсальна залізниця – це була державна 768-км залізниця Австро-Угорщини у коронному краї Галичини від околиць Кракова і Чадця до Гусятина. Нас цікавила гілка цієї залізниці: Станіславів-Гусятин. І ми, відновлюючи цей пам’ятний знак, написали українською, англійською, німецькою, польською та угорською мовами. Тобто згадуючи таким чином ті народності, котрі мали відношення до залізниці. Станція Хриплинська колись була вузловою. І саме хриплинський міст однією своєю частиною з’єднував Чернівці – Івано-Франківськ, а іншою – вів повз Тернопіль до Гусятина. Однак друга частина його відсутня, це 65 км залізниці від Хриплина до Бучача. Вона потребує капітального відновлення і могла б функціонувати хорошим сполученням Карпат зі столицею, оминаючи Львів”, – пояснює засновник велопробігу .

Також своїми донатами та реєстраційними внесками, учасники допомогли зібрати кошти для на потреби наших захисників.

Назад до блогу
«Опілля» підтримало традиційний велопробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці до кордону Тернопільщини

Інші статті

04.10.2024
«Опілля» створило інноваційну новинку, яка змінює уявлення про солодкі напої

Тернопільська пивоварня «Опілля» випустила корисний і натуральний напій із низьким вмістом цукру. Це перший в Україні солодкий безалког...

03.10.2024
«Опілля» здобуло перемогу у Міжнародному конкурсі: відразу 10 нагород
Гран-прі та 9 золотих медалей отримала продукція тернопільської пивоварні на XXV Міжнародному конкурсі пива, безалкогольних, слабоалкогольних і зброджених напоїв, мінеральних та питних вод, ...
Переможцю – особливий приз від «Опілля»: компанія стала партнером турніру з єдиноборства
Майже півтори сотні учасників з різних регіонів України взяли участь у відкритому чемпіонаті Тернопільської області з кіокушин-кан карате серед дітей, юнаків та юніорів в розділі «куміте». ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я