Facebook PixelCode

«Опілля» відродило давню українську традицію і зварило виняткове пиво

Винятковим пивом, яке тернопільська пивоварня «Опілля» зварила за відродженою українською традицією, є пиво «Різдвяне» – спеціальний зимовий сорт зі справжнім смаком свята.
«Опілля» відродило давню українську традицію і зварило виняткове пиво

Винятковим пивом, яке тернопільська пивоварня «Опілля» зварила за відродженою українською традицією, є пиво "Різдвяне" – спеціальний зимовий сорт зі справжнім смаком свята.

Споконвіку святковим напоєм українців було пиво, яке на теренах України наші предки вправно варили з часів Трипілля. Різдво українці відзначали також пивом. Варити пиво до зимових свят було традицією. Особливий і обов’язковий день пивоваріння, оспіваний у колядках, – день святого Миколая.

«Варити пиво на «Миколи» – звичай дуже старий. В одній колядці це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться світ», – писав в етнографічному нарисі «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.

Таке пиво українці традиційно варили з ячменю і хмелю. На зимового Миколи за низьких температур пиво добре дозрівало.

Нині, скажете, все це виглядає оповідями про сиву давнину, бо хто ж зараз так варить пиво? А от і варить. До того ж – у великих масштабах, аби вистачило всім шанувальникам справжнього і на розлив, і в пляшках, і в пивних банках. Традиційним українським способом пивоваріння з роздільним бродінням і дозріванням за низьких температур пиво варить тернопільська броварня «Опілля». Відродивши українську технологію виробництва справжнього пива «як було давно, а з первовіку», завдяки високотехнологічному обладнанню і майстерності броварів із екологічно чистої виключно натуральної української сировини «Опілля» варить справжнє пиво. З нагоди зимових свят, як велить звичай українців, пивоварня «Опілля» варить особливе «Різдвяне» пиво, яке можна скуштувати вже на день святого Миколая.

Спеціальний лімітований сорт "Опілля Різдвяне" – це справжнє пиво, яке раз на рік стає винятковим. Саме таким і є справжній смак свята. За відродженою українською традицією цей справжній смак пивоварня «Опілля» втілила у винятковому справжньому зимовому пиві "Опілля Різдвяне". Цінуй традиції, цінуй справжнє – відзначай Миколая, Різдво і всі зимові свята пивом "Опілля Різдвяне»!

Назад до блогу
«Опілля» відродило давню українську традицію і зварило виняткове пиво

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я