Facebook PixelCode

Коли хочеться “особливого пива”

Смак доброго пива сам по собі є чудовим. Проте бувають ситуації, коли хочеться чогось особливого і пиво добра основа для смакових експериментів
Коли хочеться “особливого пива”
Ми зібрали кілька популярних у різних країнах рецептів коктейлів на основі пива. Більшість з них можна віднести до літніх. Як правило, коктейлі, в основі яких лежить пиво, вживають охолодженими з додаванням льоду. Коктейлі належать до “довгих напоїв” їх вживають протягом тривалого часу протягом приємного невимушеного спілкування друзів.

Очевидно, що краще самому пробувати готувати “особливе пиво”, бо тоді точно знаєш, які складові увійдуть до кулінарного витвору.

  1. “Велосипедист” - особливо популярний у німецькомовних країнах серед молоді. Як правило у пропорції 50/50 змішується легке світле пиво, наприклад “Опілля Корифей”, і будь-який лимонад. Існують варіації цього напою з додаванням фанти та коли. Напій з колою отримав назву Дізель.
  2. “Фруктовий” - також родом з Німеччини. Готується на основі бананового нектару або соку чи пюре і пшеничного пива, наприклад “Опілля Біле” чи “Опілля Пшеничне”. Як правило, обирається пропорція 1 частина нектару і 2 частини пива. Є варіації з персиковим або апельсиновим соком. У такому випадку краще обрати звичне світле пиво, як “Опілля Корифей”. Для коктейлю зі смородиновим соком краще підійдуть темні сорти пива “Опілля Портер” або “Опілля Княже”. Популярний американський коктейль “Бродвей”, що має солодко-терпкуватий смак готується на основі світлого пива і журавлинового сиропу. “Кавуновий” - походить з Бельгії і особливо популярний наприкінці літа, коли достигають у великій кількості кавуни. До складу коктейлю входить 400 мл світлого пива, наприклад “Опілля Корифей”, 100 мл кавунового соку, 2 чайні ложки цукру. Напій подають охолодженим або з льодом.
  3. Мікеладо — родом з Мексики. В Україні для його приготування знадобиться 500 мл світлого пива, наприклад “Опілля Корифей”, 5 столових ложок соку селери, один лайм або лимон, 2 чайні ложки соєвого соусу, дві краплі табаско. Такий коктейль є досить “гострим”, тому є “спокійніша” варіація, коли охолоджену шклянку краями вмочують у сіль, виливають сік лайму і додають світлого пива.
  4. Монако — вважається жіночим і має кілька варіацій. Для приготування знадобиться 300 мл світлого пива, 5 мл лаймового соку і сироп пінаколади. Існує інший варіант коктейлю, що носить назву “Смак Середземномор’я”. До світлого пива додають 5 мл лаймового соку і стільки ж гранатового сиропу. Цей вид коктейлю має цікавий солодко-гіркуватий смак.
  5. Принцеса — відкриває серію коктейлів на основі натуральних фруктів. Для його приготування знадобиться одне гроно винограду світле або пшеничне пиво, наприклад “Опілля Корифей” чи “Опілля Біле” і висушений корінь імбиру. Ягідки винограду відділяються від грона акуратно розрізаються, викладаються у шклянки і посипаються сушеним імбирем. Напій настоюється кілька хвилин і вживається охолодженим. На одну порцію надобиться 200 мл пива.
  6. “Пивні лимонади” - прийшли до нас з Південної Європи. Готуються на основі різноманітних фруктів. Полунично-лимонний готується із свіжої полуниці і соку лимону. Ягода подрібнюється на дві-три частинки. Додається лимонний сік, трохи цукру, заливається світлим пивом і дається кілька хвилин настоятися. Подібним чином готують лимонад на основі кубиків ананасу, миндального сиропу та світлого пива. До цього напою рекомендується додати трохи яблучного оцту.
  7. “Пивний пунш” готується з соку полуниці або малини, до якого додають колотий лід і світле пиво. Такий напій вживають переважно літніми вечорами, прикрашаючи шклянки листочками м’яти.

Загалом же традиція “особливих смаків” притаманна багатьом європейським країнам. Особливо полюбляють експериментувати у Бельгії, де здавна існує багато “фруктових” смаків пива. У Німеччині популярним є додавання різних фруктових сиропів. Пивоварня ж “Опілля” має присутні легенькі цитрусові нотки у своєму сорті пива “Біле”. Тож, якщо справді хочеться чогось особливого, варто спробувати створити свій коктейль і здивувати друзів.

Назад до блогу
Коли хочеться “особливого пива”

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я