Facebook PixelCode

Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

Літо, спека та спрага. Коли ще потішити себе пивом, як не сонячного теплого дня? Нагадаємо вам і головні правила споживання пива влітку, аби воно смакувало на повну.
Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

Спеціалісти стверджують, що найкраще пити хмільний напій охолодженим. Оптимальна температура для нього — плюс 6-8°С. Вона не повинна бути нижчою за +5°С та вищою за +10°С. Якщо ж пиво буде холоднішим, то не зможете відчути усієї його смакової та ароматичної палітри. Варто не забувати й про те, що хмільний напій не можна різко нагрівати, зокрема доводити до кипіння або охолоджувати. Винятком є деякі сорти пива, які використовують для створення гарячих алкогольних напоїв.

Для повноцінної насолоди пивом необхідно подбати про посуд, з якого його питимуть. Найліпше зберігати пиво у скляних, порцелянових або керамічних посудинах. Зазвичай напій розливають у бокали або склянки, які зверху мають звужену форму. Не використовуйте для «пивування» пластиковий або металевий посуд — цей матеріал негативно вплине на смак та запах напою. До слова, з цією ж метою варто також оберігати пиво від впливу сонячних променів.

А тим, хто не боїться експериментувати з хмільним напоєм на кухні, пропонуємо кілька рецептів приготування пивних коктейлів.

1. «Рожевий слон»

Для приготування цього коктейлю треба докласти трохи зусиль.

Насамперед знадобляться інгредієнти:

  • 30 мл малинового сиропу;
  • 20 мл імбирного сиропу;
  • 20 мл лимонного соку;
  • шматок імбиру;
  • 250 мл світлого пива «Опілля Корифей».

До складників додають лід і кілька секунд змішують все у шейкері. Відтак суміш акуратно проціджують та розливають у келихи. Коктейль прикрашають шматком імбиру, листком м’яти чи ягодами.

2. Імбирно-цитрусовий ель

Цей коктейль під силу приготувати всім охочим. Особливо добре напій смакує взимку, проте його можна куштувати і теплими літніми вечорами.

Для приготування елю необхідно

Насамперед у великий келих кладуть кубик льоду. Відтак вливають туди сироп та сік, складники перемішують. Наостанок додають у келих світле пиво.

3. «Велосипедист»

Цей коктейль виник у Німеччині в далекому 1922 році. Під час Мюнхенського велопробігу у таверні забракло пива для всіх відвідувачів. Господар закладу розбавив його лимонадом.

Для приготування напою потрібно:

Охолоджені інгредієнти перемішують. Бокал оздоблюють скибкою лимона. Інколи лимонад у цьому коктейлі замінюють фантою чи колою.

4. «Кров ката»

Для приготування міцного коктейлю слід підготувати:

  • 10 мл бренді;
  • 10 мл світлого рому;
  • 10 мл джину;
  • 250 мл міцного темного пива «Опілля Княже»;
  • скибочку апельсину.

В охолодженій посудині або змішувальній склянці змішують бренді, ром, віскі та джин. Складники ретельно перемішують (краще барною ложкою) та переливають у келих. Додають пиво й прикрашають коктейль скибочкою апельсина.

5. «Чорний вельвет»

Кажуть, рецепт цього коктейлю, якому приблизно сто років, придумали французи, що працювали в Дубліні. Вони не могли розпрощатися з любов’ю до ігристих вин, але залюбки пили й пиво.

Для «Чорного вельвету» потрібно:

Слід зауважити, що це єдиний пивний коктейль, де під час приготування пиво наливають першим, а не наостанок. Наприкінці у келих можна додати 20 мл будь-якого ягідного лікеру.

6. «Принцеса»

Вашій увазі пропонуємо коктейль, що належить до категорії жіночих.

Для його приготування необхідно:

Ягоди відділяють від грона, розрізають їх на половинки та кладуть у бокал. Зверху ягоди посипають імбиром, а потім акуратно заливають суміш охолодженим пивом. До столу напій варто подавати лише через кілька хвилин. Бокал з коктейлем можна оздобити фруктами або зеленню. Пити «Принцесу» спеціалісти рекомендують невеликими ковтками, щоб оцінити всі смакові відтінки напою.

7. «Золотий оксамит»

Для коктейлю необхідно:

«Золотий оксамит» готують у великому охолодженому пивному бокалі. В посудину наливають шампанське, потім пиво і ананасовий сік. Суміш перемішують. Подають коктейль із соломинкою.

8. «Зерглінг»

Простий у приготуванні коктейль, що чудово тамує літню спрагу. Смакувати напоєм варто без поспіху.

В охолоджений келих наливають:

9. «Танець зозулі і крокодила»

Міцність цього коктейлю становить від 7 до 18 градусів.

Для його приготування необхідно:

Рідкі інгредієнти ретельно перемішують у трилітровій банці. Розливають коктейль по бокалах чи склянках. Кожну посудину можна оздобити скибочкою лимона. Коктейль варто подавати охолодженим, але без додавання льоду. Пити без поспіху.

10. «Світле пиво з родзинкою»

Коктейль чудово смакуватиме під час літніх свят і дружніх зустрічей.

Для приготування напою необхідно:

Перш за все, слід помити м’яту. Кілька стебелинок залишіть для оздоби, решту — подрібніть. Столовою ложкою сформуйте кульки з морозива і розкладіть їх у великі бокали. Морозиво залийте м’ятним лікером, відтак обережно влийте у кожен бокал охолоджене пиво. Посипте напиток подрібненою м’ятою і прикрасьте посудини гілочками м’яти. Коктейль подають з десертною ложкою і соломинкою.

Смачного!

Назад до блогу
Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

Інші статті

11.04.2024
Чим корисний справжній квас навесні
Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придб...
«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я