Facebook PixelCode

Страви зі справжнім пивом «Опілля» — особливі!

Ви знаєте, що до деяких страв, аби вони мали пікантний смак, додають пиво? Саме цей хмільний напій вносить особливу нотку до страви. Тому й не дивно, що в рецептурах європейських кухонь часто використовують пиво. Словом, пиво може бути не лише смачним напоєм, а і як інгредієнтом основної страви чи соусу до неї.
Страви зі справжнім пивом «Опілля» — особливі!

Ось, до прикладу, тушковане м’ясо з овочами. Пиво може стати чудовим доповненням до нього. Візьмемо свинину. Її слід відварити разом з овочами (їх можна брати на свій смак) упродовж 2–3 годин. Опісля наше овочево-м’ясне рагу покласти в казанок і залити темним пивом. З продукції «Опілля» найкраще підійде «Княже». Усе тушкувати треба впродовж 10-ти хвилин на невеликому вогні, щоби рідина не закипіла. Пиво додасть м’ясу легкий присмак хмелевої гіркоти.

Не менш смачні рибні страви на пиві. Цього разу пропонуємо взяти такі сорти «Опілля» як «Корифей» чи «Жигулівське». Для початку рибу відварити в підсоленій воді. Тим часом одну столову ложку борошна обсмажити на вершковому маслі, попередньо додавши трохи рибного відвару і близько 400 мл пива. Суміш прокип’ятити приправити лимонним соком і подати до риби.

На основі світлого пива сортів «Корифей», «Класичне», «Жигулівське» можна приготувати солодкий соус. Треба взяти 400 мл пива і 4 ст. л. «коричневого цукру», трохи ванільного цукру, один лимон або лайм. Пиво покласти маленький вогонь і довести до кипіння. Додати цукор і весь час помішувати, допоки суміш на стане схожою на рідкий мед. Як закипить, додати дрібку ванільного цукру і вичавити лимон або лайм.

Щоби здивувати гостей можна зготувати незвичний пивний суп із чебрецем. На чотири порції візьміть пляшку «Княжого», що вам більше смакує. Накришіть сало й підсмажте. На смальці або вершковому маслі підсмажте цибулю до прозорого вигляду й додайте кілька грам чебрецю. У казанку з товстими стінками підсмажте кілька шматків житнього хліба. Додайте 400 мл темного пива і трохи води або курячого бульйону. На невеликому вогні поваріть близько 10 хв. Опісля збийте блендером. До супу додайте раніше підсмажену цибулю й сало. На кожну тарілку можете потерти трохи твердого тертого сиру.

Тут лише кілька рецептів, насправді їх — сотні й пиво один з інгредієнтів. Ви можете приготувати собі страву, залежно від своїх вподобань і улюбленого сорту пива.

Назад до блогу
Страви зі справжнім пивом «Опілля» — особливі!

Інші статті

08.07.2024
Охолодитись справжнім напоєм із яблучним смаком: «Опілля» зварило новий квас
Лише три місяці тому тернопільські броварі потішили появою квасу «Білий», а симпатія покупців до нього вже надихнула на створення ще одного безалкогольного напою. На основі «Білого» броварі ...
18.06.2024
Квас «Опілля»: в новий сезон – у новому форматі
Сезон-2024 – це сезон новинок «Опілля». Услід за пивом тернопільська броварня у новий банковий формат почала розливати цього року й квас. ...
Здати кров і отримати корисний бонус: «Опілля» підтримало «Тиждень донорства»
До 14 червня включно у Тернополі можна здати кров для поранених українських військових і цивільних та отримати не тільки моральне задоволення від доброї справи, а й приємний приз від партнер...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я